Vadiúj iskolát kap Felcsút

2020.05.22. 13:04

Az 1900 fős Felcsúton viszonylag nagy, 600 fős új iskolát fog építeni az állam, vette észre a közbeszerzési tájékoztatásból a Napi.hu. A leírás szerint a helyi Endresz György Általános Iskola kap egy kétszintes, 16 termes új épületet és egy majdnem 1100 négyzetméteres új tornacsarnokot, nem messze az intézmény régi épületétől.

 Az új iskola tervezett helye

A telken építeni kell még egy kültéri öntött gumiburkolatú sportpályát, 46 darab parkolót és három akadálymentes parkolót. Emellé még 8 db, bizonyos „KISS & DRIVE” parkolót is létesíteni kell. Itt nem kizárt, hogy a kiss and ride kifejezésre gondoltak, ami nem hagyományos parkolót jelent, csak egy olyan rövid várakozásra alkalmas helyet, ahol az utast gyorsan fel lehet venni és gyorsan ki lehet rakni. Az építkezéshez becsült értéket vagy akár nagyságrendet nem adtak meg, a közbeszerzést a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. intézi.

Az Endresz György iskola tanulói létszáma az intézmény leírása szerint 174-210 fő között mozgott az utóbbi években. De a régi épületükben már nehezen fértek el, mert nemcsak felcsútiak próbáltak ide járni, hanem Etyektől Bicskéig egy sereg környékbeli település diákjai is. Plusz a felcsúti akadémiáról is beírattak ide gyerekeket, így jöhetett ki a kis faluban az akár kétszáz fős tanulói létszám is.

Az iskola nagyon jó állapotúnak és kifejezetten gazdagnak tűnik az új udvari színpaduktól, a korszerű hangtechnikájukon át a 35 tanulói laptopig, saját bevallásuk szerint azonban az egyéb orvosi vagy fejlesztőszobák és szaktermek nélkül 9 tantermes épületet kezdték kinőni.