Virág Barnabást javasolja Orbán Viktor Nagy Márton alelnök utódjának a jegybanknál

2020.06.05. 12:33

Orbán Viktor miniszterelnök Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatójának kinevezését fogja javasolni az MNB alelnökévé Áder János köztársasági elnöknek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A jegybanktörvény szerint az alelnöki tisztségre javasolt személyt az Országgyűlés gazdasági ügyekért felelős állandó bizottsága meghallgatja, ezért a személyi javaslatáról Orbán Viktor tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét. A kormányfő arra kérte a házelnököt, hogy intézkedjen Virág Barnabás bizottsági meghallgatása iránt. A parlament honlapján megtalálható bizottsági meghívó szerint az MNB alelnökjelöltjének meghallgatására június 9-én kerülhet sor.

Az MNB alelnöki posztja nem rég üresedett meg, amikor teljesen váratlanul lemondott Nagy Márton. A lemondást követően Virág Barnabás, a monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatót kérte fel az elnökség, hogy átmeneti jelleggel vegye át a monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnökség irányítását.  • Tippek
  • Biztosítás