Drágul a Revolut

2020.06.11. 14:11 Módosítva: 2020.06.11. 16:17

Több szolgáltatás is drágul a Revolutnál: duplázódik a hétvégi pénzváltás díja, ötödére csökken a díjmentes pénzváltás limitje és díjat szabnak a legtöbb nemzetközi átutalásra - írja a Portfolio.

A fintech cég e-mailben tájékoztatta ügyfeleit arról, hogy díj emelésekre számíthatnak:

  • 350 ezer forintra csökken a havi ingyenes pénzváltási limit, az efölött átváltott összegekre 0,5%-os díjat terhelnek. A korábbi limit 1,85 millió forint volt, a mostani vágás tehát elég jelentős. A Premium és a Metal felhasználók számára díjmentes marad a váltás.
  • A hétvégi pénzváltás árrése 1%-ra nő a korábbi 0,5%-ról.
  • Bár a belföldi átutalások és az eurózónán belül történő átutalások díjmentesek maradnak, minden más átutalási tranzakció díja 150 forint lesz.
  • A dollárban való utalás más devizás országokba (vagyis ha például dollárban utalunk a realt használó Brazíliába) 1000 forint lesz, minden más devizánál a díj 2000 forint lesz.

A váltási árfolyamon, a készpénzfelvételen és a számlavezetési díjakon nem változtat a Revolut.

 A változások augusztus 12-től lépnek életbe. A szolgáltatás Magyarországon is népszerű, 300 ezernél több Revolut-felhasználó van már az országban, ugyanakkor érdemes tudni, hogy mivel a cég a tevékenységéhez szükséges engedélyeket az Egyesült Királyságban és Litvániában szerezte meg, hazánkban határon átnyúló szolgáltatás keretében nyújt pénzügyi szolgáltatást.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ha valamilyen vitánk van a céggel, vagy akadozik a szolgáltatás - mint ebben a közelmúltbeli esetben -, a Magyar Nemzeti Bank csak korlátozott eszközökkel rendelkezik a helyzet kezelésére, és az ügyfélpénzekre a magyar betétbiztosítás (OBA) nem vonatkozik.