Már nincs adótartozása a Lime-nak, ami alapján NAV végrehajtást indított

2020.06.23. 09:45

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviseletének vezetője kérdésünkre elmondta: valóban bekerültek a NAV nyilvántartásába, de június 19-én már nem volt tartozása a cégnek, a hatályos jogszabályoknak megfelelően fizetik az adót. A G7 cikkében idézett számlaadási kötelezettség csak 2021. január elsejétől lesz előírás, „ennek bevezetésén jelenleg is dolgozik a mérnökcsapat”, tette hozzá Tóth Tamás.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy 50 százalékos kedvezménnyel indították újra a LimePass szolgáltatást, új napi és havi előfizetési csomagokat vezettek be az ingázók támogatására.

Május 28-án végrehajtást kezdett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektromos rollereket üzemeltető Lime Technology Kft. ellen, írja a G7. A cég sajtóosztálya annyit közölt, hogy „a Lime Technology Kft. jelenleg naprakész az adófizetési kötelezettségével Magyarországon”.

A koronavírus-járvány miatt március közepén Észak-Amerikában és egész Európában, így Magyarországon is begyűjtötte elektromos rollereit a Lime, május elsején azonban újranyitottak. A hivatalos rendőrségi álláspont szerint a közrollerrel járdán és bicikliúton sem lehet közlekedni, csak úttesten.