Lehel
17 °C
27 °C

Fontos változás jön az utazási költségtérítések elszámolásában

2020.06.26. 14:14

Július elsejétől csak akkor lehet elszámolni az utazási költségtérítéshez szükséges számlákat, ha azon

szerepel a munkáltató adószáma, vagy a csoportazonosító száma (CSASZ),

így akik a BKK jegyautomatáiból szoktak számlát kérni, azoknak most érdemes lehet új QR-kódot igényelniük - írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

Az általános forgalmi adóról (áfa) szóló törvény szerint július 1-jétől, szerdától változnak a számla kötelező tartalmi elemeire vonatkozó előírások. A belföldi adóalany felé kiállított számlákon értékhatár nélkül kötelező feltüntetni a vevő adószámát, vagy ha a vevő csoportos adóalany, akkor a csoportazonosító számát (CSASZ).

A BKK hangsúlyozza, hogy akik csoportazonosító számmal rendelkező munkáltatónál dolgoznak, azoknak július 1-jétől a jegy-, vagy bérletvásárlásról készített számlán szerepelnie kell a csoportazonosító számnak. Ha regisztrációkor ehelyett a munkáltató a saját adószámát adta meg, akkor a számla elszámolhatósága érdekében kérjük, változtassa meg a regisztrált adatait.

Azoknak a munkavállalóknak, akik bérleteiket rendszeresen a BKK jegyautomatáiból vásárolják, és számlát is szoktak igényelni most vizsgálják meg, hogy szükséges-e új QR-kódot kérniük.

- írják. Ezt a kódot a BKK weboldalán, a következő linken lehet igényelni: https://bkk.hu/automata/szamlaigenyles/fillform.php Az adatok megadását követően a felhasználó egy e-mailt kap, amelyben a BKK-automatáknál történő vásárlás során használandó QR-kódját és annak használatához szükséges információkat találja.

A BKK arra kéri ügyfeleit, hogy a kényelmetlenségek és a számlapanaszok megelőzése érdekében minél előbb egyeztessenek munkáltatójukkal a megváltozott számlázási szabályokról és ellenőrizzék a QR-kódjuk megfelelőségét!