Gyöngyi
4 °C
14 °C

Augusztusban kinyit a Gellért Hotel

2020.07.13. 14:37

Újabb budapesti szállodáit nyitja meg a Danubius Hotels szállodaüzemeltető vállalat: pénteken a háromcsillagos Hotel Erzsébet, majd augusztus 7-től a Hotel Gellért nyit, további három szálloda pedig szeptembertől fogadhat vendégeket, derült ki a cég MTI-nek küldött közleményéből. A cég tervei szerint szeptembertől a Hilton Budapest, a Radisson Blu Béke Hotel és a Danubius Hotel Astoria is újra vendégeket fogadhat.

A Danubius Hotels Group tavaly nyáron kötött megállapodást a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoporttal a Gellért Hotel eladásáról, ami azonban a szálloda közvetlen szomszédságában működő Szent Gellért Gyógyfürdőre nem terjed ki, ugyanis az a Budapest fürdőit kezelő önkormányzati vállalattulajdonába tartozik. A Gellért fürdőben található gyógykezelés, az úgynevezett nappali kórház megszűnéséről ebben a cikkünkben írtunk a napokban.

A Danubius Hotels vezérigazgatója jelezte, hogy van olyan szálloda, amelyet az eredeti terveiknél előbb tudnak megnyitni. Az Erzsébet szálloda belvárosi elhelyezkedése és háromcsillagos hotelként kedvező árfekvése miatt egyaránt vonzó célpont lehet a külföldről tömegközlekedéssel érkező, és a pár napra Budapestre látogató belföldi turistáknak is, a nagy múltú Danubius Hotel Gellértbe folyamatosan érkeznek foglalások, különösen az esküvői szezon miatt mutatkozik iránta kereslet, jelezték.

A cég május végén, a pünkösdi hétvégére nyitotta újra a vidéki - közöttük a büki, a győri, és az egyik balatonfüredi - szállodáit, június közepétől a másik füredi szállodájuk is megnyitott. Hangsúlyozták, hogy a társaság szigorúbb higiéniai szabályzatot vezetett be, egyedi megoldásokkal tette biztonságossá programjait, emellett rugalmas foglalási és visszafizetési lehetőségeket biztosít.

A járványügyi helyzetre reagálva a szállodalánc 2020. április 1-től rendelt el üzemszünetet a vállalat magyarországi szállodáiban.