Kirúgták a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt

2020.07.14. 09:00 Módosítva: 2020.07.14. 09:34

A friss Magyar Közlöny szerint kirúgták Szepesi Balázst, a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárt. 

Szepesi Balázs
Szepesi Balázs
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Pontosabban ma már fel is mentették Palkovics miniszter javaslatára. Holnaptól pedig azonnal a helyére lép egy főosztályvezető, Dobos Balázs. A minisztérium talán legfontosabb területén történik ez a hirtelen csere, a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárságon. 

Szepesi Balázs némileg más jellegű felkészültséggel rendelkezett, mint a felettesei, 1999-ben diplomázott a CEU-n, 2007-ben ugyanott PhD-t szerzett. Már korábban is dolgozott a mostani vezetésnek, 2010 és 2012 között a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkári titkárságvezetője volt, feladata a parlamenti és gazdaságstratégiai államtitkárság stratégiaalkotási, elemzési tevékenységének irányítása volt. Szepesi pár hónapja indította el a Magyar multi nevű programot, ami elvileg az egész kkv-stratégiánk "zászlóshajója" lesz, ezek szerint már nem Szepesi vezetésével. 

Bejelentettek egy másik cserét is a Magyar Közlönyben, de ott nem kellett ennyire rohanni.  Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szintén távozik posztjáról, de nála megvárják, amíg lejár a megbízatása július végén. Az ő utódját nem jelentették be. Horváth valószínűleg inkább Miskolcra akar menni rektornak. 

Frissítés: György László az ITM államtitkára a facebook oldalán azt írta, hogy a felek egyetértésével került sor a változásra. "Balázs nálunk elvégezte feladatát, ami gazdaságtörténetünk első KKV Stratégiájának megalkotása volt. Most pedig az országos hálózat kiépítésén dolgozó Mathias Corvinus Collegium - MCC megerősítésében kap fontos feladatot. Ezúton elsőként köszöntöm Szepesi Balázst, az MCC új iskolavezetőjét! Hajrá Balázs!" - írta posztjában az államtitkár.