Százezer forint fölött van egy éjszaka Tiborcz kastélyszállójában

2020.07.16. 13:57

Nyitási akcióval indul Tiborcz István turai kastélyszállója, de még a kedvezményes áron is az ország egyik legdrágább hotelje lesz a miniszterelnök vejének kastélya, írja az Mfor. A 19 szobás turai kastélyszállóba ettől a héttől kezdve lehet szobát foglalni, azonban mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak, akik Tiborcz szállodájában szeretnének megszállni. Még a legegyszerűbb, „superior” szobáért is 103 ezer forintot kérnek egy éjszakára június végén, de 82 ezer forintos kedvezményes szobát is találtunk.

Összehasonlításként egy másik vidéki luxushotellel, azért nem döbbenetesen kiugró ez az ár: a szilvásváradi La Contessa kastélyszállóban a standard kétágyas szoba jelenleg 72 ezer forintba kerül. 

BOTANIQ-002-1-1
Fotó: Adam Martinek / botaniqkastely.hu

A kastély második emeletén elhelyezkedő Superior szobák igazolják, hogy a kisebb méret sem szabhat határt a komfortnak és a kényelemnek. 20 m²-es nagyságukkal a kastély rejtett kincseinek számítanak, melyekhez parkra néző kilátás társul

– olvasható a superior szobák leírása. A turai kastélyszállót Tiborcz István cége a saját bevallása szerint 4,5 milliárd forintból újította fel. 

A turai kastély megvásárlása és felújítása Tiborcz István első nagy ingatlanos projektje volt, de egy ideig nem is lehetett pontosan tudni, hogyan is kötődik ehhez a projekthez a miniszterelnök veje. Azt lehetett csak tudni, hogy a BDPST nevű cég nevében az a Hamar Endre járt el ügyvédként a kastély megvásárlásánál, aki korábban a Tiborcz-féle Eliosban is tulajdonos volt (és akinek a neve az Elios körüli EU-s vizsgálatokban is feltűnt), és hogy a BDPST bejegyzési illetékét Tiborcz István fizette ki.

A miniszterelnök veje egyébként nemrég egy interjúban azt mondta, szeretné távol tartani magát a közpénzektől. „A turai kastélyukban például lehet, hogy lesznek állami rendezvények is, de nem erre alapozzák a működést” – mondta Tiborcz a kastélyszállóról.