Váratlanul távozott az OTP vezérigazgató-helyettese

2020.07.20. 13:26 Módosítva: 2020.07.20. 15:37
Barna Zsolt
Barna Zsolt
Fotó: Wilipedia

Közös megegyezéssel megszüntették Barna Zsolt, az OTP vezérigazgató-helyettesének munkaviszonyát 2020. július 20-án – közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A tájékoztatás szerint az OTP Bank Nyrt.-nél fennálló munkaviszony megszüntetésével egyidejűleg Barna Zsolt az OTP-csoport más társaságainál viselt vezető tisztségeiről is lemondott.

Barna Zsolt munkaviszonyának megszüntetését követően az OTP Bank Nyrt.-n belül a bankcsoport-irányítási és operációs divízió vezetését a bank elnök-vezérigazgatója veszi át – közölte az OTP. 

Barna Zsolt, a balassagyarmati származású 46 éves bankár korábban pénz- és tőkepiaci felügyeleti vezető volt, majd 2010-ben csatlakozott az OTP-csoporthoz.

Volt a montenegrói CKB Bank elnöke, vezette az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt-t, elnökölte az OTP Alapkezelő Zrt-t. 2018. szeptember 1. óta pedig az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be, ami azt jelenti, hogy bár nem volt tagja az OTP igazgatóságának, de ha Csányi Sándor akadályoztatva volt, akkor ő funkcionált a bankcsoport operatív első embereként. Ezt Csányi az Indexnek adott interjújában is megerősítette:

Barna Zsolt amúgy kiváló szakember, ismertük bankfelügyelő korából, majd dolgozott a bankban, azon a területen, amit most vezet, illetve az alapkezelőinknél is. Ha nem vagyok itthon, operatív ügyekben ő helyettesít

– mondta.  • Hírek
  • Csok