7,3 milliárd forintos pályázat nyílt a zöld cégeknek

2020.08.03. 07:59
Nem kell lemondani a már tervezett szabadságokat, a GINOP keretében kiírt pályázatra csak augusztus 31. után lehet benyújtani az anyagokat, vagyis a 20 és 400 millió forint közötti pályázatokat.

7,3 milliárd forintos keretösszeggel megjelent egy, a hazai zöld gazdaság kapacitásainak fejlesztését támogató felhívás. A pályázatok 2020. augusztus 31-től nyújthatók be – tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.

A 20 és 400 millió forint között elnyerhető támogatást egyebek mellett új eszközök beszerzésére, technológiai rendszerek kialakítására, infrastrukturális és ingatlan beruházásra lehet fordítani.

A környezetvédelmi javulás mellett cél a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítése is a zöldgazdasághoz kapcsolódó beruházásaik támogatása révén - tette hozzá a tárcavezető. A Gazdaságvédelmi és innovációs program (Ginop) keretében megjelent konstrukció segíti az önálló termékek fejlesztését és a beszállítói értékláncban előre lépni képes feldolgozóipari vállalatokat, amelyek a zöldgazdasághoz kapcsolódó fejlesztések ipari, gyártói oldalát képviselik.