Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

A szülők negyedének kellett vennie valamilyen kütyüt a távoktatáshoz

2020.08.10. 14:13 Módosítva: 2020.08.10. 15:20

A megkérdezett szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt vásárolnia a koronavírus-járvány idején a kapcsolattartáshoz, erre átlagosan 125 ezer forintot költöttek, míg közel kétharmaduk vásárolt valamilyen kiegészítőt, átlagosan 32 ezer forintért – ez derült ki a Budapest Bank legfrissebb reprezentatív kutatásából, írja az MTI.

Az MTI-nek küldött hétfői közleményben azt írják, hogy „a koronavírus-járvány miatt a magyar közoktatás rekord sebességgel állt át a digitális oktatásra”.

A gyermekek fele laptopot, negyede asztali számítógépet, 14 százalék mobilt, közel 10 százaléka pedig tabletet használt elsődlegesen a tanuláshoz. A másodlagos eszköz egyértelműen a mobiltelefon volt, 64 százalék válaszolta ezt.

A kutatás szerint a tanárok és diákok elsősorban a Facebook Messenger (54 százalék), a Kréta (54 százalék), e-mail (54 százalék), valamint Facebook-csoportokon keresztül tartották a kapcsolatot.

A reprezentatív, online kutatást a Budapest Bank megbízásából az Ipsos Instant Research végezte a 18 évnél idősebb magyar lakosság körében, 500 fős mintán.