Mihály
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Belharc dúl a CIG Pannóniánál

2020.08.12. 16:33 Módosítva: 2020.08.12. 16:48

Pénteken tartják a CIG Pannónia rendkívüli közgyűlését, amelyen a biztosító vezetőségének lecseréléséről is szavaznak a részvényesek, már ha lesz miről szavazni, a visszahívandó tagok ugyanis sorra nyújtják be a lemondásukat, írja a Napi.hu.

A közgyűlést a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus kezdeményezésére hívták össze, ez a cég a CIG Pannónia egyik részvényese. Mészáros és a jelenlegi vezetés közötti helyzet akkor mérgesedhetett el, amikor kipattant CIG Pannónia leánycégénél, az EMABIT-nél egy olaszországi botrány, amely során a biztosítóra csalók rásóztak egy hamis viszontbiztosítási szerződést.

Hogy ez a cég számára mekkora veszteséggel jár, még nem tudni, de az EMABIT tőkehelyzete sokat romlott miatta, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fel is szólította a biztosítót annak rendezésére, a cég portfólióját több lépésben ezért is adták el az Aegonnak.

Az Opusnál úgy látják, a CIG-nél bekövetkezett negatív folyamatokért a vezetőség és a felügyelőbizottság a hibás, köztük a felügyelőbizottságának élén álló Bayer József, aki nem kellő körültekintéssel végezte a tevékenységét.

A lap azt írja, a szavazások eredménye borítékolható, azok a vezetők ugyanis, akiknek az Opus a menesztését javasolta, nagyrészt már le is mondtak a tisztségeikről.

Közben az új vezetőség is kezd felállni, Mészáros emberei vehetik át a céget. Bayer József ugyan még nem jelentette be, hogy távozik, de bizalmi embereinek lemondása után egyre valószínűbbnek tűnik ez a forgatókönyv.