Jeromos
9 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Mészáros Lőrincék félmilliárdos gyümölcsöse a megszólalásig hasonlít egy medencés nyaralóhoz

2020.08.12. 18:51

Mészáros Lőrinc egykori gázszerelő, egykori felcsúti polgármester, sikeres vállalkozó, Orbán Viktor miniszterelnök barátja, vásárolt a feleségével egy ingatlant Tihany újgazdag körökben népszerű, panorámás részén, Óváron. Az 525 millió forintért megszerzett ingatlan hivatalosan gyümölcsös, de a róla készült drónfelvételek alapján sokkal inkább tűnik medencés nyaralónak, mint gazdasági területnek – derül ki a 444 cikkéből.

A Mészáros-ingatlan ugyanabban az utcában található, mint ahol nemrég a miniszterelnöki kabinetfőnök Rogán Antal ex-felesége, Rogán-Gaál Cecília vásárolt hivatalosan szőlőként nyilvántartott nyaralót. Ugyanebben az utcában fekszik Dzsudzsák Balázs egykor sikeres labdarúgó saját nyaralója is, nem messze attól az óriási építési gödörtől, amely miatt az LMP a helyi építési törvény felülbírálását kezdeményezte.

A 444 cikke szerint a Mészáros házaspár június 30-án írta alá az adásvételi szerződést a hivatalosan gyümölcsösből, gazdasági épületből és egy pincéből álló ingatlanra. A szerződésben azt vállalták, hogy a föld művelését másnak nem engedik át, illetve hogy legalább öt évig nem is használják másra a területet.

Az eladó Eppel János, a Porsche Hungária tulajdonosa volt, aki a kormány egyik kedvelt autóbeszállítója, és akinek a családtagjai összesen több mint félezer hektár állami földet nyertek Fejér megyében a földárveréseken.

További részletek és a Mészáros-birtokról készült drónfelvétel a 444 cikkében.