Akik kerestek az otthonmaradáson

2020.09.02. 18:29

Sok cég számára visszaesést jelentett az otthonmaradás, másoknak kifejezetten profitrobbanást jelentett az otthoni munkavégzés és kijárási korlátozások elterjedése 2020-ban. Az amerikai helyzetről a CNN Business rovata írt, míg a brit vállalkozásokról  itt találhatnak információkat.

Otthoni konditerem

A szobabicikliket és egyéb fitneszgépeket gyártó Peleton cég bevételei jelentősen megnőttek a konditermek bezárásának hatására. Rengeteg rendszeresen edző ember rendelt különböző kondigépeket, hogy a karantén alatt is formában akartak maradni. A Peleton ez évi profitja több mint 130 százalékos növekedésnek néz elébe.

Tisztaságmánia

Az otthoni munkavégzés miatt többet takarítanak az emberek, legalábbis ezt mutatja, hogy  47 százalékkal növekedtek az iRobot, egy takarítórobotokat forgalmazó cég bevételei. Egy robot porszívó márka, a Roomba bizonyult eddig a legnépszerűbb terméküknek. 

Helyi élelmiszerboltok

A britek majdnem negyede vásárolt többször a helyi kisboltokban, élelmiszerüzletekben a kijárási korlátozások alatt, tudhatjuk meg a YouGov statisztikájából. A kutatás 5 százalékos növekedést talált a helyi halászok és hentesek forgalmát tekintve a tavaszi korlátozások alatt. 

Kézműves szakkör otthon

A korlátozások alatt rengetegen találtak maguknak olyan új, otthon, akár egyedül is végezhető hobbit, mint a varrás vagy a barkácsolás. A londoni Liberty nagyáruház 380 százalékos növekedést észlelt a varró eszközök, varrókészletek eladásának tekintetében, valamint csaknem 230 százalékkal nőttek az egyéb kézműves csomagok eladásai. 

Könyvek

A kijárási korlátozások természetesen meghozzák az ember kedvét az olvasáshoz is és talán még több ideje is marad elolvasni a polcon régóta olvasatlanul álló könyveket, vagy megrendelni a számára régóta ajánlott példányokat. A Penguin, brit könyvkiadó például 150 százalékkal növelte eladásait a tavaszi lezárások alatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek