Magyar zöldkötvényt bocsátottak ki Japánban

2020.09.11. 23:04

Varga Mihály pénteken a Pénzügyminisztérium oldalán bejelentette, hogy 

Magyarország sikeresen bocsátott ki kötvényeket 500 millió eurónyi jenben a japán piacon. 

A pénzügyminiszter állítása szerint Magyarország az első olyan szuverén ország, amely japán jenben denominált Szamuráj-kötvényeket bocsátott ki Japánban, ezek egyharmada zöldkötvény. Az Államadósság-kezelő Központ által kibocsátott kötvények „3 és 5 éves hagyományos, valamint 7 és 10 éves futamidejűek”. A zöldkötvények népszerűnek bizonyultak a japán piacon, mivel futamidejük a szigetországban hosszúnak számít. Az állampapírok sikerességéről azt mondta a pénzügyminiszter:

A papírok népszerűsége azt bizonyítja, hogy a befektetők Ázsiában is bíznak a magyar gazdaságban és az ország klímavédelmi törekvéseiben.

A magyar államadósság-kezelési stratégia is jól jár a befektetői bázis bővülésével Varga Mihály szerint:

Az állampapírt megvásárlók 80 százaléka japán, míg 20 százaléka más országokból érkező befektető. A kibocsátás illeszkedik a magyar adósságkezelési stratégiába, hiszen ezekkel az ügyletekkel az államadósság átlagos hátralevő futamideje meghosszabbítható, valamint a befektetői bázis is bővül.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét