Friderika
10 °C
18 °C

A legjobbak számára folytatódik az Újratervezés program

2020.09.11. 22:58

A Gazdaságvédelmi akcióterv részeként meghirdetett Újratervezés Programot a 62 ezer jelentkező közül 8871 fő végezte el sikeresen. Az ingyenes informatikai online alapozó képzés a többi között azokat célozta, akik a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradtak vagy fontolgatták az informatikai pályára lépést.

Az alapozó informatikai képzést eredményesen teljesítők naprakész, jól hasznosítható tudást szereztek a felhő alapú munkavégzés, a biztonságos internetezés, a Windows operációs rendszer és a hálózati alapismeretek területén – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) honlapján.

Kapcsolódó

Súlyos technikai problémák zavarták meg az állami informatikusképzés záróvizsgáját

Többen el se tudták indítani az online vizsgát, másokat menet közben kidobott a rendszer, és többet nem is próbálkozhattak. Akinek sikerült a vizsga, az igazolásán elírták a képzés nevét. A szervező elismerte a hibát, soron kívüli lehetőséget hirdetett.

Akik letették a záróvizsgát, még nem dőlhetnek hátra. Az Index értesülése szerint a jövő héten kompetenciateszt vár a sikeres záróvizsgát tett csaknem kilencezer tanulóra: angol nyelvtudásukról és logikai készségükről is számot kell adniuk. Az ITM szerint „a legmagasabb pontszámot elérők 100 százalékos állami támogatással tanulhatnak tovább a programban elérhető IT-képzések egyikén”.

A tárca nem közölte, hányan tanulhatnak ingyen az ősszel induló informatikai képzéseken, azt azonban jelezte, hogy a több hónapos tanfolyamokon például Java programozó, webfejlesztő-frontend, tesztelő, üzemeltető szakmát lehet elsajátítani.