Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Jó szezont zár a horgászati ágazat

2020.09.15. 06:47

A hazai horgászati ágazat idei forgalma csaknem 20 százalékkal múlja felül a tavalyi mintegy 40 milliárd forintot – mondta a Világgazdaságnak az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ főigazgatója, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese. Dérer István jelezte: horgászni a járvány idején is lehet, Hozzátette:

hetente nagyjából ötezerrel nőtt a horgászok száma, már több mint 695 ezren regisztráltak, ez 275 ezres bővülés a három évvel ezelőtti számhoz képest.

Évente mintegy négyezer tonna halat telepítenek az állami tulajdonú vizekbe, de az idén egy állami intervenció révén ezt megtoldották 1200 tonnával. A járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került haltenyésztő vállalkozásokat megsegítő, 800 millió forintos állami befektetéssel 1500 munkahelyet stabilizáltak. A forgalomnövekményből származó adóbevételek miatt pedig fél évnél is hamarabb megtérült az állami befektetés. Több mint 1200 horgászbolt működik az országban, és további több száz vállalkozás gyárt és forgalmaz horgászkelléket, etetőanyagot - olvasható a Világgazdaság cikkében.