Pácban a fővárosi szállodák

2020.09.15. 07:25

Miközben január és augusztus között a kormány 122 milliárd forintnyi pályázati támogatást osztott szét a turisztikai célelőirányzatból vidéki szállodák és panziók fejlesztésére, addig a gondokkal küszködő budapesti szállodák egy fillér állami támogatást nem kaptak.

A kormány kizárta a pályázatokból a nagy bajban lévő budapesti hoteleket, de még az idegenvezetők és az éttermek sem kaptak kormányzati segítséget

írta a Népszava.

Kapcsolódó

Orbán Viktor: Budapest használja fel a 100 milliárd forintját

Amire figyelnünk kell, az nem a megbetegedések, hanem a halálesetek száma.

A lap utal arra: Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt a közelmúltban, hogy „a kabinet lépéseinek köszönhetően az idén minden korábbinál jobban teljesített a belföldi turizmus, a nagyrészt külföldiekre épülő budapesti idegenforgalom azonban beszakadt”. 

A tavaszi leállások után majd minden fővárosi szálloda bezárt. Ezek közül csak néhány hotel indult újra, ám a foglaltsági adataik eddig nem haladták meg a 10–20 százalékot. Vidéken a belföldi turizmusnak köszönhetően 60–80 százalékos foglaltsággal üzemeltek a szállodák, különösen a vízpartokon, ezek közül is kiemelkedtek a balatoni szálláshelyek – olvasható a Népszavában. 

A KSH adatai szerint a külföldi vendégek száma 75 százalékkal esett vissza országosan – ugyanez Budapesten 88 százalék volt.