Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,57 Ft
8 °C
30 °C

Covid-mentes járatokat indít az Alitalia

2020.09.22. 14:12

Az olasz nemzeti légitársaság megkezdte azoknak a járatainak az elindítását, amelyekre minden utas csak negatív Covid-teszt birtokában szállhat fel – adta hírül a CNN. Ez két módon valósulhat meg: az utas bemutat egy 72 órán belül készült negatív tesztet, vagy helyben készítenek vele egy gyors antigéntesztet. És ez még mindig nem elég.

A gépre történő felszállás előtt az egészségügyi minisztérium egy szakorvosa ellenőrizni fogja a bemutatott dokumentumokat.

Bár maga az eljárás nem sokban különbözik attól, amit már a világ számos légitársasága bevezetett, de önmagában az, hogy egy „tesztelt” járaton utaznak, megnyugtathatja az utasokat, és nem utolsósorban marketingértékkel is bírhat.

Az olyan pontos részletek, hogy az utasoknak kell-e maszkot viselniük, vagy hogy a középső ülésekre is eladnak-e jegyeket, egyelőre még nem világosak.

Az első próbajáratok belföldön, Róma és Milánó között indulnak majd.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek