Fitnesszbulit szervez az Arénában a Sarka Kata–Gaál Cecília érdekeltségébe tartozó Fitbalance

DBZOL20150426001
2020.09.22. 17:40 Módosítva: 2020.09.22. 20:57
Kétnapos sportrendezvényen mérhetik össze tüdőkapacitásukat a fitnesz és teremsportok iránt érdeklődők. A rendezvényre nem vonatkozik az 500 fős limit, de állítják, hogy betartják. Maszkot nem lesz kötelező hordani, de ajánlják.

Miközben sorra zárnak be az iskolák, miközben büntetik a hatóságok, ha valaki nem hord zárt térben maszkot és a szórakozóhelyeknek este tizenegykor be kell zárniuk, megindult a regisztrációja a Fitbalance nevű eseménynek, amelynek a Budapest Sportaréna ad otthont. A szervezők mögött szinte bizonyosan a Sarka Kata Gaál Cecília páros áll.

Ugrálni márpedig muszáj

Gőzerővel hirdeti a Fitbalance október 3-4-re szervezett eseményét. Kétnapos rendezvény száz kiállítóval, fellépővel az Arénában és további 6000 négyzetméteren szabadtéren. Az előző év képeit elnézve garantált a hangulat – már annak, aki szeret ritmusra ugrálni órák hosszat. Az életmódváltást, egészséges életmódot és fittséget zászlajára tűző rendezvény pontos programja még nem ismert, de korábban Rubint Réka edző és fitnesszgurué, valamint Béres Alexandra fitneszvilágbajnok volt a két mágnes megannyi fitnesszes híresség mellett.

Az esemény Facebook-oldalán és weblapján is megy a visszaszámlálás, mindenki alig várja, hogy kinyíljanak a kapuk. Nem csoda. A rendezvényt eredetileg május 23-ára hirdették meg, ám akkor a veszélyhelyzet elsodorta megannyi más eseménnyel és programmal együtt. Akkor, mint oly sok tömegsport rendezvény esetében is történt, megváltoztatták az időpontot, így a Fitbalance október 3-4-re lett eltolva. Akkor persze még nem lehetett tudni, mi lesz szeptember közepén.

A szervezők egészen a mai napig egy szót sem ejtettek a koronavírusról, így arról sem, hogy valóban meg kívánják-e rendezni az eseményt, illetve hogy miként tervezik betartani a szükséges óvintézkedéseket. Azóta közzé tettek egy tájékoztatót.  Ezek szerint az arénába egyszerre csak 500 főt engednek be. Kérik továbbá, hogy mindenki csak egészségesen érkezzen és hozzon magával maszkot. A maszk viselése nem kötelező, de ajánlott. Emellett kétszer kétméteres zónákba próbálják terelni majd a vendégeket a színpadok előtt. A szabadtéri eseményeknél is érvényesek a járványügyi szabályok.

 A most hétfőn hatályba lépett rendelet szerint egyébként nem kellene csinálniuk semmit.

Azaz a rendezvényre nézve sem létszámkorlátozás, sem pedig a maszk használata nem kötelező. 

A szabályozás szerint maszkot kell hordani tömegközlekedési eszközökön, boltokban, moziban, cirkuszban, színházban, kulturális intézményekben (például könyvtár, levéltár, múzeum), boltokban, bevásárlóközpontokban, kivéve a vendéglátó-ipari egységekben fogyasztó vendéget, illetve a sporttevékenységet végzőket. És hát egy fitneszrendezvény még akkor is eladható sporteseménynek, ha egy tízcentiset se ugrunk két napig. A rendezvényre nem vonatkozik az 500 fős korlátozás sem, hiszen azt kifejezetten a zenés, táncos eseményekre terjesztette ki a rendelet. Ennek ellenére ígérik: nem lesz egyszerre 500-nál több ember odabenn.

Összességében ezzel együtt teljesen szabályosan ugrálhat akár maszk nélkül több száz ember két napon át a Sportarénában október elején.

Sportszeretetből biznisz

A Fitbalance egy több mint tízéves múltra visszatekintő esemény, amelyet 2019-ig Bara Csaba fitnessz-szakember szervezett. A rendezvény elgurult a szervezők lelkesedéséből fakadóan, de kimagasló üzleti eredményt nem tudtak elérni. Egészen 2019-ig. Ekkor ugyanis már nem Bara, hanem a Digital Minds Kft. vette kezébe a szervezést (a cégről lentebb még szó lesz). És ekkor hatalmasat fordult a szekér. 

Az eredeti koncepció helyett – klasszikus, belépődíjas rendezvény – ingyenes lett az esemény, s ezt a döntést azonnal honorálta is egyebek mellett a Szerencsejáték Zrt., az MVM és az Antenna Hungária azzal, hogy az esemény partnerei lettek – az idén az Antenna Hungária már nem támogató, a Szerencsejáték Zrt. és az MVM azonban igen. Emellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma is odatette a stemplijét a lap aljára. Médiapartner a TV2, az ATV, a Femcafé és a Bors. 

De mi köze van mindehhez Rogán Antal propagandaminiszter volt feleségének, Gaál Cecíliának és Sarka Katának? A semminél biztosan több. Tavaly májusban, az akkori Fitbalance rendezvény előtt derült ki, hogy a Digital Minds vette át a szervezést, emellett pedig a Fitbalance-t (vagy a nevet) megvásárolta az akkor még Rogán-Gaál és Sarka kettős. Hogy pontosan mi történt, nem tudni, Bara ugyanis akkor helyreigazíttatta a médiumokat, mondván ő sosem volt tulajdonosa a Fitbalance-nek (nincs is ilyen működő cég), így nem is adhatta azt el. 

Mindazonáltal azt a tényt nem vitatta sem Bara, sem a két üzletasszony, hogy 2019-ben már Rogán-Gaál és Sarka koordinálta az eseményeket. 

Nem ez az első alkalom, hogy a Digital Minds Kft. kerül előtérbe, ha a két hölgy üzleti ügyeiről van szó. A társaság egyik alapítója, Vízvárdi Bence már a Magyarország Szépe verseny szervezésekor is korteskedett, mint kreatív producer – még y-nal a neve végén. Ez a rendezvény volt sokáig a két nő által tulajdonolt, Nakama & Partners Kft.-nek a zászlóshajója, azóta felzárkózott a Mikulásgyár és a Femcafé Inspiráló Nők Estje. Tavaly a Digital Minds elvállalta egy a hölgyek által kitalált verseny, a Nemzeti Futóverseny szervezését is. A szakmai feladatokat kiadták az évtizedes tapasztalatokkal rendelkező Budapest Sportirodának, a körítést pedig a Digital Minds csinálta. 

Hogy mennyire jött ki a matek a Digital Minds és a Nakama Partners számára, egyelőre nem tudni, a tavalyi évről készítendő beszámolót ugyanis a járványhelyzetre való tekintettel csak szeptember végén kell benyújtani.

(Borítókép: Résztvevők a FitBalance Arénán 2015-ben. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)