Ivó, Milán
EUR 383,21 Ft
USD 365,24 Ft
6 °C
26 °C

A magyar családok többsége két hétre spájzolt be a koronavírus miatt

2020.09.24. 13:20

A legtöbb magyar család körülbelül kétheti élelmiszer-tartalékot igyekezett felhalmozni a koronavírus-járvány miatt, májusban – derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) karanténkutatásából, amelyet a szervezet a honlapján tett közzé. Ez egyébként a szakemberek szerint is optimális mennyiségnek tekinthető. A kétheti élelmiszer-tartalékkal, valamint a heti egyszeri bevásárlással számottevően mérsékelhető a személyes kontaktusok száma, s ez a megelőzés egyik legfontosabb eszköze.

A Covid–19-járvány kezdetén hazánkban is jellemző volt a pánikvásárlás, ami a védekezés szempontjából kedvezőtlen tömegjeleneteket eredményezett az üzletekben – olvasható a Nébih közleményében. A hasonló helyzetek elkerülése végett élelmiszer-tartalékolási útmutatót állított össze a Nébih. A kiadvány szakszerű, gyakorlati tanácsokkal látja el a lakosságot, ami nemcsak a különböző veszélyhelyzetekben hasznos, hanem hatékonyan segíti a tudatos otthoni „készletgazdálkodást”, így az élelmiszer-pazarlás csökkentését is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek