Erik, Alexandra
EUR 383,24 Ft
USD 365,51 Ft
9 °C
23 °C

Akár 6,7 százalékkal is zuhanhat a svájci GDP

2020.09.24. 14:35

Akár 6,7 százalékkal is zuhanhat a svájci GDP az idén – legalábbis ezzel kalkulál a végrehajtó hatalmat gyakorló Szövetségi Tanács. Ugyanakkor vannak olyan szakértők, akik szerint ezen a becslésen az októberi előrejelzés valamelyest javíthat.    

Kapcsolódó

Negatív kamat jön Svájcban, esik a frank

Tartani akarják magukat ahhoz, hogy 1,2 frankot érjen egy euró. A forint inkább esik.

A svájci jegybank mindenesetre változatlanul hagyta az irányadó kamatokat – írta az MTI. Nem változott a 3 hónapos Libor referenciakamat célsávja, amely 2015 januárja óta áll mínusz 0,75 százalékon, de a látra szóló betétek kamata is mínusz 0,75 százalék maradt. A svájci jegybank optimistább a kormánynál; öt százalékra módosította a GDP ez évi csökkenésére vonatkozó előrejelzését, júniusban még 6 százalék volt a visszaesés becsült mértéke. A svájci jegybank úgy kalkulál; a fogyasztói árak az idén várhatóan 0,6 százalékkal mérséklődnek. Ugyanakkor jövőre már 0,1 százalékkal nőnek a fogyasztói árak. A jegybank 0,2 százalékos inflációval kalkulál 2022-ben.

    

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek