2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia 1
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00 ÉLŐ
Szerbia 0
Anglia 1

Ezer új lélegeztetőgép Vácról

2020.09.25. 20:00

Napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt ezer darab világszínvonalú lélegeztetőgép, amelyet a hazai székhelyű Celitron Medical Technologies Kft. már legyártott – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Vácott.

Szijjártó Péter a Celitron Medical Technologies központjában azt mondta: a Magyarországon gyártott lélegeztetőgép technológiai szempontból ma a legjobb a világpiacon, korhatár nélkül alkalmazható, alacsony energiafelhasználás mellett. A gépet a Honvédkórházban, a debreceni egyetemi kórházban és a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen is tesztelték, és mindenhonnan csak a legjobb visszajelzések érkeztek. A legyártott gépekből 900 darab szállításra kész, száz darabot még tesztelnek – írta a távirati iroda.

Kapcsolódó

Háromszázmilliárdért rendelt a kormány lélegeztetőgépeket, most meg eladja majd, ami nem kell

Kb. 16 ezer lélegeztetőgépet rendeltek, kétszer annyit, amennyit a legrosszabb forgatókönyvre számoltak. A gépek beérkezésének csúszásával magyarázták ezt.

A Celitron egy magyar gyártó cég, amely a kutatásra és a fejlesztésre helyezi a hangsúlyt a sterilizálás és a fertőzésveszélyes hulladékkezelési rendszerek területén. Világszerte több mint nyolcvan országban már több mint 400 kórházi veszélyeshulladék-kezelő egységet, azaz hulladékfertőtlenítő berendezést, valamint több mint négyezer gőzsterilizálót telepítettek.