Félmilliárdos profit a Nézőpontnál

2020.09.25. 19:03

Félmilliárd forintos haszonnal zárta a 2019-es évet a Nézőpont Csoport Zrt. – derül ki az mfor oldaláról. Beszámolója szerint a Nézőpont Csoport tavaly 1,2 milliárd forint rekord árbevételt ért el. Az 539 millió forintos nyereséget a tulajdonos a társaság likviditásának függvényében, osztalék formájában kivette.

A tulajdonos Győri Tibor, Orbán Viktor miniszterelnök régi bizalmasa. Egy ideig a Lokál bulvárlapot kiadó Modern Media Group társtulajdonosa volt, valamint a Miniszterelnökségen 2012-től jogi ügyekért felelős államtitkárként is megfordult, mielőtt megalapította volna a Nézőpontot.

De nem ez volt az első jó éve a 2006 nyarán alakult cégnek. A négy évvel később, az intézet által megalapított Médianéző Kft. szinte azonnal kiemelt megrendelést kapott, a minisztériumoknak és a miniszterelnökségnek lapokat és hírműsorokat szemlézhetett.

A tendencia megmaradt, a Nézőpont Intézet jól jár a kormányzati médiafigyeléssel. A nagy hatékonysággal dolgozó cég például 2015-ben mindössze egy munkatársat foglalkoztatott, ugyanakkor abban az évben nettó 1,3 milliárdért dolgozott a kormányzat részére.

A Nézőpont csupa jó hírrel szolgál a kormánnyal kapcsolatban. Legutóbb arra jutottak, hogy hatmillióan támogatják a kormányt a határzár fenntartásában és a szigorú határvédelem tekintetében, valamint hogy az emberek túlnyomó többsége a vírushelyzet kezelésében is kifejezetten meg van elégedve a kormánnyal.