Nagyot vállaltak George Clooney-ék

2020.09.25. 12:56 Módosítva: 2020.09.25. 13:13

2022-ben minden csésze kávéja karbonsemleges lesz a Nespressónak, így az otthoni és a professzionális ügyfeleknek szánt termékek egyaránt – írja közleményében a cég. A vállalást több mint tíz éven át tartó munka előzte meg, amely során jelentős mértékben csökkentették a szén-dioxid-kibocsátást, a fennmaradó részt pedig erdőgazdálkodással ellensúlyozták.

„A klímaváltozás valóságos, és a jövőnk múlik azon, hogy minél gyorsabb ütemben haladjunk a fenntarthatósági célkitűzéseink megvalósításával. Ez az oka annak, hogy most magasabbra tesszük a lécet, és

megígérjük vásárlóinknak, hogy 2022-ben már karbonsemleges kávét ihatnak.

Olyan kávét, amit – amellett, hogy a legkiválóbb minőségű és legritkább fajtákból készül – fenntartható forrásból szerzünk be. Meggyőződésem, hogy vállalatunk és a kávéipar képes jó irányba mozdítani a világot azzal, hogy foglalkozunk ezzel a sürgető kérdéssel” – idézi a közlemény Guillaume Le Cunff vezérigazgatót.

A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében fenntartható forrásból származó energiát alkalmaznak az értékláncban, valamint növelik a biogáz használatát a vállalat gyártási folyamataiban. Szintén növelik a kávégépekben az újrahasznosított műanyagok arányát, a kávékapszulák pedig egyre nagyobb arányban újrahasznosított alumíniumból, illetve kis karbonlábnyomú, új alumíniumból készülnek. Fákat telepítenek a kávéfarmokon és a környező vidékeken a szén-dioxid-megkötés végett. Mindezek mellett befektetésekkel segítenek olyan projekteket, amelyek célja az erdők megőrzése és helyreállítása, illetve a tiszta energiát termelő megoldások bevezetése a kávétermesztő közösségekben.

Az éghajlatváltozás már zajlik, ami azt jelenti, hogy mindannyiunknak felelősséget kell vállalnunk érte, és cselekednünk kell – méghozzá gyorsan

– idézi a közlemény a márka nagykövetét, George Clooney-t.