Bernát, Felícia
EUR 384,15 Ft
USD 363,94 Ft
8 °C
30 °C

Söder: Németországban is tiltsák meg 2035-től a belső égésű motorral szerelt autók regisztrálását

2020.09.27. 10:27

Markus  Söder  bajor kormányfő pártja szombati konferenciáján felvetette, hogy Németországban is tiltsák meg 2035-től a belső égésű motorral szerelt autók regisztrálását, hasonlóan Kalifornia amerikai állam tervéhez.

A Keresztényszociális Unió (CSU) videokonferenciáján  Söder  kijelentette, hogy Németországnak is ki kell tűznie egy dátumot ebben a kérdésben, és tetszik neki, ahogy ezt az időpontot Kaliforniában meghatározták. 

"Ez jelezhetné a fosszilis üzemanyagok korának végét Németországban" - tette hozzá.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó szerdán jelentette be, hogy az államban 2035-ben megszüntetik a benzin-, a dízel- és a hibrid hajtású gépkocsik forgalmazását az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében.
Az addig hátralévő időre azonban  Söder  megismételte azt a korábbi ötletét, hogy legyen valamilyen állami támogatás a legjobb minőségű belsőégésű motorokkal szerelt autók vásárlására.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek