Gumibitumen gyárat épít Tatárföldön a Mol

2020.09.28. 20:10 Módosítva: 2020.09.28. 20:10

Tizenhárom millió dolláros beruházással gumibitumen gyárat épít a Mol a Tatár Köztársaságban a helyi olajvállalattal, a Tatnyefttyel együttműködve – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter és Albert Karimov miniszterelnök-helyettes. A Tatár Köztársaság Oroszország legdinamikusabban fejlődő területe, ahol évi negyvenmillió tonna kőolajat termelnek ki – adta hírül az MTI.

Az EU-tagállamok közül egyedül Magyarországnak van képviselete a Tatár Köztársaságban.

Albert Karimov, a Tatár Köztársaság miniszterelnök-helyettese elmondta, hogy az áruforgalom a két térség között egy év alatt 15 százalékkal nőtt, majd elmondta, hogy a magyar féllel tárgyalnak gázüzemű gépjárművek gyártásáról és a régióban befektető magyar cégekről is.

Az új gumibitumen gyár hozzájárul majd, hogy Tatárföldön egyre több utat fedjen jó minőségű, kevésbé zajos, nem kátyúsodó, az időjárásnak jobban ellenálló gumibitumenes aszfalt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek