Előretörnek a német elektromos autók Kínában

2020.09.28. 19:53

A Volkswagen mintegy 15 milliárd eurós beruházást hajt végre az elkövetkező négy évben kínai partnereivel az elektromos autók piacán. A wolfsburgi székhelyű autógyártó három közös vállalkozásával, a SAIC Volkswagen, a FAW-Volkswagen és a JAC Volkswagen vállalatokkal együtt, 2020 és 2024 között valósítja meg a beruházást. A cég emellett már elindított egy 33 milliárd eurós befektetést az elektromos autók globális fejlesztésére – adta hírül az MTI.

Kapcsolódó

Németországban kétharmadával estek a VW eladásai, és ez még jónak számít

Több európai országban gyakorlatilag megszűnt az autópiac áprilisban. Májusra bizakodó az iparág.

A német autógyár 2025-ig 15 különböző, új energiával működő modellt kíván gyártani Kínában. Így kínai portfóliójának 35 százalékát tennék ki az elektromos járművek. A Volkswagen májusban jelentette be, hogy kétmilliárd eurót fordít elektromosautó-gyártásának bővítésére.

A világon Kínában a legnagyobb az igény az elektromos járművekre. A kínai kormány célja a  légszennyezettség enyhítése. Így Pekingnek az a törekvése, hogy 2025-re az autóeladások negyedét tegyék ki az elektromos járművek. Jelenleg csupán a forgalomba helyezett új autók öt százalékát teszik ki az elektromos járművek.