Eszter, Eliza
EUR 383,02 Ft
USD 356,86 Ft
14 °C
24 °C

ÁSZ: gondok vannak a nemzetközi korrupciós rangsorokkal

2020.09.30. 15:53

Magyarországon 2010-től megerősödött a korrupció visszaszorítását és megelőzését garantáló integritásszemlélet. Erről a minap adtak ki közös nyilatkozatot a korrupció elleni fellépésben együttműködő állami szervezetek vezetői – olvasható az Állami Számvevőszék (ÁSZ) honlapján. Az aláírók hangsúlyozzák: „Magyarországon a jogállami elvek a korrupció elleni küzdelemben is megfelelően érvényesülnek, és az általunk vezetett szervezetek elkötelezettek a korrupció elleni együttműködésben.” Az ÁSZ kiemeli: a számvevők következetesen ellenőrzik a korrupció ellen védettséget adó integritáskontrollok működtetését a közszféra szervezeteinél.

A közlemény szerint az ÁSZ közpénzügyi szakfolyóirata, a Pénzügyi Szemle 2019/3. száma a különböző nemzetközi mérési módszerek tudományos megbízhatóságának értékelését helyezte a fókuszába. A lapban publikált tanulmány szerint a nemzetközi korrupciós rangsorok – különös tekintettel a Transparency International Corruption Perception Indexére – nem felelnek meg a mérésekkel szemben támasztott tudományos standardoknak, így nem alkalmasak az egyes országok összehasonlítására, tudományos következtetések levonására, illetve a közpolitikai döntések megalapozására sem.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla