Zuhan a kőolaj ára

2020.10.02. 17:31

Számottevően, több mint öt százalékkal esett pénteken napközben a kőolaj világpiaci ára. A kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség közül az északi-tengeri Brent hordónkénti ára eddigi napi minimumán 5,21 százalékos mínuszban, 38,8 dolláron; a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) pedig 5,40 százalékos veszteségben, 36,6 dolláron állt a legközelebbi határidős jegyzésekben – írta az MTI. Közép-európai idő szerint pénteken délután negyed hatkor a decemberi szállítású Brent hordónként 3,42 százalékos mínuszban, 39,53 dolláron, a novemberi WTI pedig 3,28 százalékos mínuszban, 37,45 dolláron forgott.

Kapcsolódó

Hogyan zuhanhatott negatívba az olaj ára?

A koronavírus, a szaúdi árháború, a spekuláns kereskedők, a szibériai tél és az amerikai innováció együtt tette tönkre az olajpiacot. De sajnos ettől még nem fogunk ingyen tankolni.

Szakértők szerint a befektetők aggódnak a kereslet miatt. A piacok tartanak attól, hogy ismét egyre több országban vezetnek be tömeges korlátozásokat. Nem tett jót a kereskedésnek az sem, hogy kiderült: az amerikai elnököt és a feleségét is megfertőzte a koronavírus.