Megugrott a Richter árfolyama

2020.10.07. 16:17

Alaposan megtolta a Richter árfolyamát az hír, mely szerint Magyarország is gyárt már koronavírus elleni gyógyszert.

Cikkünk megjelenése előtt 6500 forint alatt kereskedtek a gyógyszergyár részvényeivel a BÉT-en, pár perccel később pedig már 6700 felett is járt a gyógyszerpapír – 16 óra körül 6650 forinton állt az árfolyam.

Ez egy pozitív hír a Richternek, ami cég szakmai erejét mutatja

– mondta az Indexnek Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője. Hozzátette, hogy mivel ebből a Richter bevételre nem számíthat, ez csupán egy szakmailag pozitív üzenet a befektetők felé. A részvényre vonatkozóan van egy 6600 forintos fair értékbecslésük, amin február óta nem is változtattak – ez azt mutatja meg, hogy nagyjából ennyi a papír reális értéke. A részvény árfolyama is ekörül ingadozott az elmúlt hónapokban – tette hozzá. „A Richtert szeretik, ismerik, igazi magyar sikersztori ez” – fogalmazott a részvényelemző.

A gyógyszergyárral kapcsolatban valóban pozitív hírek jelentek meg az elmúlt időszakban: október 1-jén az Erste gyógyszerpiaci elemzője a korábbi 7275 forintról 7650 forintra emelte meg a Richterre vonatkozó célárát. Az idei évre vonatkozó eredmény várakozást pedig közel 13 százalékkal emelték meg.