300 millió euróból épül az új pláza Budán, 2021 őszén adhatják át

2020.10.08. 17:32

Javában építik az Etele Plazát, és ütemesen halad az üzlethelyiségek kiadása is: eddig 75 százalékban sikerült leszerződni a reménybeli bérlőkkel – derült ki a beruházó Futureal közleményéből. A mintegy 300 millió euróból készülő,  55 ezer négyzetméteres okospláza Buda legnagyobb bevásárlóközpontja lesz.

Arról is beszámoltak, hogy legutóbb a spanyol Inditex-csoporttal sikerült megállapodniuk arról, hogy a főleg fast fashion szegmensbe tartozó, Magyarországon elérhető valamennyi márkaüzletével jelen lesz a létesítményben. amelynek kivitelezésekor nemcsak a vásárlói élményt fokozó digitális megoldásokra figyeltek, hanem a pandémia miatt szükségessé vált egészségvédelmi intézkedésekre is. Az átadást 2021 harmadik negyedévére tervezik.

Vagyis annyira még nem alakította át a magyar vásárlói szokásokat a koronavírus-járvány, és nem akkora a gazdasági visszaesés, hogy ezen a szinten is éreztesse a hatását, noha a tavaszi karanténidőszakban számos kisebb üzlet inkább bezárt a hazai plázákban a vásárlási idősávok és korlátozások miatt.