Tisztességes versenyt akar az Igazságügyi Minisztérium és a GVH is

2020.10.08. 17:09

Együttműködési megállapodást írt alá az Igazságügyi Minisztérium (IM) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A kooperáció elősegíti a két szervezet szakmai munkáját a tisztességes verseny megteremtéséért valamennyi gazdasági szektorban – közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel. 

A közlemény szerint az együttműködési megállapodás tiszteletben tartja az Országgyűlés alá tartozó GVH működésének függetlenségét, ugyanakkor keretet ad a közös munkának, amelyet a két fél a tisztességes piaci verseny feltételeinek megteremtéséért és társadalmi elfogadottságának növelésért végez. Az együttműködés során az egyik legfontosabb terület a versenyhatóság által is prioritásként kezelt témakör; a digitális gazdasággal összefüggő tapasztalatok megosztása, amelynek egyik színtere az IM által életre hívott Digitális Szabadság Bizottság.

Mivel a versenyjog az Európai Unió egyik legfontosabb és leginkább összehangolt területe, európai ügyekért is felelős miniszterként úgy gondolom, hogy a megállapodás kiemelt jelentőséggel bír mindkét intézmény számára – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter, a közlemény szerint.