Miskolcon fejleszt és a Rábával szövetkezne a szingapúri Patec

D MTI20201014001
2020.10.14. 17:55

Újabb beruházást hajt végre Miskolcon a Patec szingapúri vállalat. Ez új munkahelyeket jelent, és a magyar autóipari beszállítói ágazatot is erősíteni fogja – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Facebook-oldalán.

A Patec eddig is működött Miskolcon, alapvetően ablaktörlőkhöz gyártott eszközöket. Ez az autóipari beszállító vállalat most egy 1,7 milliárd forintos beruházást hajt végre Miskolcon. Ehhez félmilliárd forintos kormányzati támogatást kap. A beruházás 71 új munkahelyet jelent

– hangsúlyozta a Szingapúrból jelentkező Szijjártó Péter. Hozzátette:

Ez nemcsak az autóipari beszállító vállalat kapacitását növeli meg, hanem az ipari robotok gyártásának és fejlesztésének első fázisát is jelenti.

A miniszter azt is elmondta, hogy a cég az egyik legnagyobb – a hadiiparban is tevékenykedő – vállalatcsoport Szingapúrban, és előrehaladott tárgyalásokat folytat a Rábával. Arról tárgyalnak, hogy a Rába futóműveket gyártson a szingapúri vállalat járműveihez. Továbbá arról is folynak egyeztetések, hogy komplett harci járművek gyártását a Rábával közös vállalkozásban Magyarországra hozná a szingapúri vállalat – ismertette Szijjártó Péter.

(Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Vivian Balakrishnan szingapúri külügyminiszter találkozója Szingapúrban 2020. október 14-én. Fotó: MTI/KKM)