A válogatott futballisták többségének bajban van a vállalkozása

2020.10.15. 12:08

Előszeretettel fektetik a pénzüket vállalkozásba a futballisták, ami érthető, főleg pályafutásuk végéhez közeledve. Meg is van rá az anyagi lehetőségük, pláne azoknak, akik rangos külföldi bajnokságokban játszottak, játszanak. Csakhogy arra egyáltalán nincs garancia, hogy jövedelmező lenne az üzleti élet, amit jól mutat az mfor.hu céges beszámolók alapján készített összeállítása.

A vállalkozások, amelyekben válogatott labdarúgóinknak gazdasági érdekeltsége van, egészen eltérő teljesítményt nyújtottak 2019-ben: van olyan cég, amelyik stabil lábakon áll, profitot termel, ám olyan is akad, amelyik jelentős veszteséget könyvelt el, vagy egyáltalán nem volt árbevétele. A megvizsgált 15 cég közül

a Dzsudzsák Balázshoz tartozó DB7.hu Kft. könyvelte el a legnagyobb veszteséget, csaknem 42 millió forintot,

ám a másik, vagyonkezeléssel foglalkozó vállalkozása is 12 milliós hiánnyal zárt, igaz, a harmadik cége, amelynek a humán egészségügyi ellátás a profilja, 11 milliós profitot termelt.

Több cég is bajban lehet

Juhász Roland, Gera Zoltán, Priskin Tamás cége veszteséges volt 2019-ben, Böde Dánielé és Torghelle Sándoré nyereséges, Tőzsér Dánielnek és Szalai Ádámnak pedig profitból és veszteségből is kijutott. A legnagyobb bevételt Tőzsér Dániel ingatlanfejlesztő cége produkálta (685,5 millió forint), míg a legtöbb profitot Torghelle Sándor ingatlan adásvételi cége termelte (21 millió forint).

A 15 vállalkozás közül négynek nem volt semmilyen bevétele tavaly, míg négy vállalkozásnak egymást követő második üzleti évben is mínuszban volt a saját tőkéje, és ha azt nem pótolják, a cégnek át kell alakulniuk, egyesülnie kell másik céggel, vagy meg kell szüntetnie magát.

.