Már egy szelfivel is nyithat számlát Magyarországon

2020.10.16. 13:15

Elindult a Gránit Banknál a teljes értékű lakossági szelfis számlanyitás, Magyarországon elsőként – közölte pénteken a bank. Közleményük szerint

már akár éjszaka is nyitható teljes értékű bankszámla, élő videós azonosítás nélkül is az iOS és Android eszközökön használható mobilbanki alkalmazásukon keresztül.

A mobilbanki alkalmazásuk legújabb verziójában Magyarországon elsőként érhető el olyan – szelfi videóval, az igazolványok befényképezésével és a személyi igazolvány chipjének NFC-technikán alapuló beolvasásával történő – online számlanyitás, amelynek a végén teljes értékű, korlátozások nélkül használható bankszámlához lehet jutni videós vagy fióki ügyfélazonosítás nélkül. Hozzáteszik, hogy az innovációt az MNB 26/2020. számú, október elsején hatályba lépett rendelete tette lehetővé, amely meghatározza, milyen módon kell lebonyolítani a közvetett elektronikus ügyfél-átvilágítást ahhoz, hogy az teljességgel megfeleljen a pénzmosásellenes rendelkezéseknek.

A Gránit Bank továbbra is a digitális fejlesztések élvonalában kíván maradni, és az első között biztosítja azokat az elektronikus banki megoldásokat, fizetési eljárásokat, amelyek nemcsak élményszerűek és kényelmesek, de a jelenlegi pandémiás helyzetben az egészséget is védik

– idézi a bank közleménye Hegedüs Éva elnök-vezérigazgatót. Hozzátette, így mindenki eldöntheti, hogy szeretne-e banki ügyintézővel videochaten keresztül találkozni, vagy a számlanyitást önállóan kívánja elvégezni.

A pandémiás időszakban a banknál a korábbi 50 százalékról csaknem kétharmadára nőtt azon ügyfelek aránya, akik napi pénzügyeik intézéséhez használják a banki mobilapplikációt, ami jelzi, hogy folyamatosan nő az igény az iránt, hogy az egészséget is védő biztonságos digitális megoldással akkor és ott bankoljanak, ahol kényelmes.