Illetékmentesek lesznek a CSOK-kal vásárolt ingatlanok

2020.10.19. 11:40 Módosítva: 2020.10.19. 11:51

Januártól teljes illetékmentességet biztosít a kormány azoknak, akik Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel (CSOK) vásárolnak új vagy használt ingatlant – jelentette be Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter. Mint mondta, hogy ez egy 50 millió forintos ingatlan esetében 2 millió forint megtakarítást jelent.

Novák Katalin múlt héten jelentette be, hogy

otthonfelújítási programot indít a kormány január elsejétől.

A legalább egy gyermeket nevelő családok otthonuk felújítási költségeinek, vagyis a kivitelezés és az anyag árának felét számla ellenében átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig.

Szintén nagy segítség lehet, hogy az új építésű otthonok értékesítésének áfatartalmát 27 százalékról 5 százalékra csökkentik január 1-jétől. Azok a családosok, akik igénybe veszik a CSOK-ot, visszaigényelhetik az 5 százalékos áfát is új otthonuk vásárlásakor.

Szingliadó helyett rengeteg pénz a gyerekekért: az orbáni családpolitika 10 éve

Itt a kormány új otthonteremtési programja, amely a lakásfelújítást támogatja. Nem csoda, ha ezek után már követni sem tudja a kormány különböző családtámogatási programjait. Most rendet teszünk a káoszban, hogy hogyan és milyen célokra juthat pénzhez, akinek már családja van, illetve még csak tervezi, hogy családot alapít.