Vágyak kontra realitás: alkalmazás segít eligazodni a lakáshitelek útvesztőiben

2020.10.24. 13:36

Ha a jövendő lakásokhoz nem is, a lakáshitelekhez kulcsot ad az ingatlan.com új szolgáltatása. Sokszor előfordul ugyanis, hogy a megfelelő lakás kiválasztása megelőzi a  hitelképesség felmérését, vagyis a vásárlók előbb találják meg álmaik otthonát, és csak azt követően járják körül, hogy anyagi lehetőségeik lehetővé teszik-e a vásárláshoz szükséges hitelösszeg felvételét.

Ezen a folyamaton fordít a Hitelintéző, amely pár adat megadása után megmutatja, hogy anyagi helyzetük alapján meg tudják-e vásárolni a kiszemelt ingatlant. Az alkalmazás azt is kiszámolja, mekkora összegű állami támogatást és piaci hitelt tudnak igénybe venni a lakásvásárlók.

A kalkuláció teljes mértékben a vásárlóra és az adott ingatlanra szabott, hiszen az is pontosan kiderül, hogy mekkora állami támogatással vagy piaci hitellel számolhat az érdeklődő, azaz szeretne-e babaváró hitelt vagy csokot igényelni, és ezek legjobb kombinációját tervezi meg a Hitelintéző szolgáltatás

– magyarázza Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője. 

A szolgáltatást a money.hu szakembereinek segítségével fejlesztették, és segítségével már az ingatlankereséskor pontos képet kaphatnak a vásárlók arról, melyik ingatlan lehet elérhető a számukra, és melyikhez kell még további önerőt gyűjteni.

Mostantól a lakásvásárlás szinte teljes folyamatát le tudjuk fedni, az ingatlankereséstől egészen az adásvételig

– emelte ki Radimeczky Géza, a money.hu ügyvezető igazgatója.

A kitöltés után a Hitelintéző minden megtekintett ingatlan esetében megjelenik, azaz újabb adatok megadása nélkül egyből látható, hogy az adott ingatlan belefér-e a büdzsébe.