Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

A GVH ismét megbüntette a CalciTrio forgalmazóját

2020.10.27. 12:55

Már megint jogsértően reklámozták a CalciTrio elnevezésű étrend-kiegészítőt, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csaknem 47 milliós bírságot rótt ki a visszaesőnek tekinthető vállalkozásra – közölte a hivatal kedden a portálján.

A GVH beszámol róla,  vizsgálata megállapította, hogy az Innovelle Pharma Kft. újra megsértette az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatás szabályait, amikor CalciTrio nevű étrend-kiegészítő filmtabletta és pezsgőtabletta termékeiről a vásárlókat megtévesztő, illetve nem engedélyezett állításokat közölt a sajtó-, televízió- és internetes reklámjaiban.

A cég lényegében hazudott, amikor azt állította, hogy terméke segít abban, hogy a kalcium eljusson a csontokhoz és beépüljön, pedig csak annyit mondhatott volna, hogy termékének összetevője részt vesz a normál csontozat fenntartásában. 

Innovelle Pharma Kft. ahogy azt írtuk, visszaesőnek minősül, hiszen a versenyhivatal két éve zárta le versenyfelügyeleti eljárását a cég ellen, akkor is ugyanezt követték el. Ezt is figyelembe véve a hatóság 46,9 millió forintos versenyfelügyeleti bírságot szabott ki a vállalkozásra. 

Kapcsolódó

75 millió forintra bírságolta a Heinekent a Gazdasági Versenyhivatal

A cég nem megfelelően igazolta 2015-ben elfogadott kötelezettségvállalásainak teljesítését.