Nagy újítással szerezne újabb ügyfeleket a Gránit Bank

2020.10.28. 15:23

A hazai bankok közül elsőként, akár már a számlanyitás másnapján, plasztik nélküli, vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek a Gránit Bank – közölte a pénzintézet. A Gránit Digital Kártyaszolgáltatás újdonsága abban áll, hogy

az ügyfeleknek a számlanyitás után nem kell megvárni a fizikai bankkártyát ahhoz, hogy a mobiltelefonjukkal fizetni tudjanak.

Az Index is felkeresett néhány nagyobb bankot, és többjüknél legalább két-három napot mindenképpen várni kell a fizikai kártyára – anélkül ugyanis nincs mihez hozzárendelni a virtuális kártyát.

A Gránit Bank innovációja révén

a számlanyitás másnapján a mobiltelefonra költözik a kártya funkció,

függetlenül attól, hogy a bankszámlát szelfiazonosítással, a videóchaten vagy éppen fiókban nyitották meg. A virtuális kártya a fizikai kártya aktiválásáig, de maximum 60 napig használható. Ezt követően a fizikai kártya a szokott módon digitalizálható mobilkészülékre – olvasható a bank közleményében.

A szolgáltatás a mobilbanki applikációban érhető el és azonnal használható online vagy bolti vásárlásokra. Ehhez csak le kell tölteni és aktiválni kell a mobilbanki alkalmazásukat, és az ott digitálisan elérhető bankkártyát hozzáadni az iOS eszközökön használható Apple Wallethez vagy az Android eszközökre szabott Gránit Pay érintés nélküli mobilfizetési funkcióhoz.

A Gránit Digital Kártyaszolgáltatással és a bank mobilbanki alkalmazásában elérhető szelfis vagy videóbanki számlanyitással teljes értékű bankszámlához és vásárlásra használható bankkártyához lehet jutni, kényelmesen, otthonról. Bízunk abban, hogy ez a komplex, innovatív digitális szolgáltatás népszerű lesz a biztonságos, egészséget védő és kényelmes pénzügyi megoldásokat kedvelők körében

– idézi a közlemény Hegedüs Évát, a bank elnök-vezérigazgatóját.