Húsüzemet vett Perbálon a Spar

2020.11.02. 13:29

Megvásárolta a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a Zimbo Perbál Húsipari Termelő Kft. üzemét, amit tovább modernizál – jelentette be a Spar. Hozzátették, hogy a tranzakció részletei nem nyilvánosak.

A nyilvános cégadatok szerint a Zimbo Perbál árbevétele megközelítette a 7,6 milliárd forintot tavaly, 2018-ban pedig 6,7 milliárd forintot tett ki. Adózás utáni vesztesége tavaly 671 millió forint, a megelőző évben 179 millió forint volt.

A német RZ-Zimmermann húsipari cég 1998-ban alapította magyar gyártóüzemét Perbálon, a német cégben 2008-ban a Bell AG, Svájc húsiparának legnagyobb vállalata szerzett többségi tulajdont.

Az üzemegység a Regnum Húsüzem Perbál nevet viseli a jövőben, termékeit a Spar üzleteiben értékesítik. Az üzem gyártási folyamatait összehangolják a bicskei húsüzem tevékenységével.

Horváth Ferenc, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. élelmiszeripari cégvezetője elmondta: a perbáli üzem 200 munkavállalója tovább dolgozhat az élelmiszer-termelés üzletágukban, amelynek létszáma hatszázra nő. Így bővülhet a saját márkás termékválasztékuk, 

nő a magyar termékek aránya a kínálatukban.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. jelenleg 13 ezer embert foglalkoztat, több mint 580 áruházzal rendelkezik, ebből a franchise üzletek száma kétszáz. A vállalat árbevétele 2019-ben 679,6 milliárd forintot tett ki, ez 10 százalékos növekedés az előző évhez képest.