Megrángatta a forint árfolyamát az amerikai elnökválasztás

2020.11.04. 07:55

Az amerikai elnökválasztás eredményeivel kapcsolatos bizonytalanság és az egyes jelöltektől várható igen eltérő gazdaságpolitika lehetséges gazdasági hatásai miatti tőzsdei aggodalmak a forint árfolyamán is nyomot hagytak. A Portfolio gyorselemzése szerint ma reggelre, ahogy az eredmények érkezése függvényében a piacok elkezdték beárazni Biden helyett Trump győzelmét, elkezdett visszaerősödni a dollár az euróval szemben, 1,1760-ról 1,160 közelébe, azóta megtorpant, és reggel 7 körül 1,1650 körül hullámzott.

Ez pedig a forint árfolyama mellett a többi feltörekvő piaci devizaárfolyamára is negatívan hatott. Amikor a leginkább hullámzott a dollár-euró árfolyam, hajnali fél 4 körül, akkor a forint 1 perc alatt 364,2-ről 367,2-ig szaladt az euróval szemben, majd 365,5 körül ragadt az euróval szemben.

A dollár-forint árfolyam is szokatlanul nagy változásokat mutatott: éjjel 1-kor még 309 körül járt a kereskedés, majd kora reggelre 316-ig ugrott az árfolyam, reggel 7 körül 313,5 körüli szintre esett vissza. 

Az elnökválasztással kapcsolatos élő közvetítésünket és a legfrissebb híreket itt találja. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás