Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Nagyon elégedettek leszünk, ha MÁV-ozunk

2020.11.06. 15:39
Forgalomba áll az első felújított FLIRT motorvonat szombaton.

Forgalomba áll az első felújított FLIRT motorvonat szombaton - közölte a MÁV-Start pénteken honlapján. A vasúttársaság közleményében emlékeztet arra, hogy a 2006 és 2010 között vásárolt hatvan darab FLIRT motorvonatot felújítják, korszerűsítik, műszaki színvonalát az újabb beszerzésű járművekhez igazítják.

A MÁV-Start a hatvan FLIRT motorvonat szolgáltatási színvonalának korszerűsítésére a Stadler Trains Magyarország Kft., a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. és a G-SIS Integrations Informatikai Zrt. alkotta Stadler konzorciummal kötött szerződést, a munkákat Celldömölkön végzik – írják a közleményben.

A korszerűsítéstől az utasok elégedettségének javulását, az utasszám további emelkedését, valamint az üzemeltetés és a karbantartás hatékonyságának további javulását várják - tájékoztatott a MÁV.

Hangsúlyozzák, a fejlesztésnek köszönhetően a hatvan FLIRT motorvonat műszaki színvonala megegyezik majd az újabb, azonos típusú, de bizonyos részegységeiben modernebb gyártmányokkal. Jelenleg belső felújításon 6 motorvonat esett át, a többi belsőleg megújított FLIRT átalakítása 2022 végéig fejeződhet be, a vonatok külső átalakítása pedig 2023 végére készül el.

A kormány 4,9 milliárd forint európai uniós forrással támogatja az elővárosi motorvonat flottaegységesítését - közölte a MÁV.