Megnyílt a legkisebb gazdálkodókat segítő vidékfejlesztési program

2020.11.11. 16:37

Az Agrárminisztérium a legkisebb mezőgazdasági termelőknek, a Vidékfejlesztési Program révén, 15 ezer eurónak megfelelő forintösszegű, 5 évre elnyújtva, egyösszegű átalánytámogatást ad termelő tevékenységük fejlesztésére. A 2,5 milliárd forint keretösszeggel megjelent pályázatra a  támogatási kérelmet őstermelők, mikrovállalkozások és mezőgazdasági termelőknek minősülő egyéni vállalkozók vagy szociális szövetkezetek nyújthatnak be – közölte az Agrárminisztérium a honlapján. Feltétel, hogy az életvitelszerű tartózkodási hely, illetve az utóbbiak esetén a székhely a támogatási kérelem benyújtását megelőző egy évben vidéki térségekben, azaz például 10 ezer fő alatti településeken, tanyás térségekben legyen.

Kapcsolódó

Milliárdok jutnak a haszonállatok járványvédelmére

A baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek kialakítására az agrártárca kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázatot.

A támogatás igényelhető eszközvásárlásra, gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre, állatvásárlás vagy éppen kézműves élelmiszer-előállító tevékenységükhöz kapcsolódó üzemfejlesztésre. Feltétel az is, hogy a támogatást igénylőnek igazolnia kell, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti évben 3 ezer és 6 ezer euró közötti STÉ (Standard Termelési Érték), volumenű termelési potenciállal rendelkezett, vagy ezzel megegyező nettó árbevételt ért el mezőgazdasági termelésből avagy mezőgazdasági termelésből és termékfeldolgozásból.
A támogatási kérelmek benyújtására 2021. december 17-ig lesz lehetőség.