Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Felfüggesztették a hétvégi kamionstopot

2020.11.13. 11:51

A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében a nehéz tehergépkocsik határozatlan ideig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyar utakon.

A szakmai szervezetek részben a koronavírus-járvány első hullámában követett gyakorlatra hivatkozva kérték az Innovációs és Technológiai Minisztérium intézkedését.

A kamionstop főszabály szerint minden szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben, de a folyamatos áruellátás érdekében az ITM a jogszabályi felhatalmazással élve, az Agrárminisztérium egyetértésével visszavonásig felfüggeszti a korlátozást.

A minisztérium meglátása szerint a felfüggesztés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. Így gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek, gyárak folyamatos ellátásáról, a raktárak feltöltéséről és a késztermékek elszállításáról.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat – áll a távirati irodához eljuttatott közleményben.   • Vennék
  • Hírek