Virtuális térbe költözik a Fiatal Vállalkozók Hete

2020.11.16. 16:08

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) a magyar gazdasági utánpótlás-nevelés fontos eseményének tekinti a rendezvényt, amelyet a koronavírus-járvány miatt az idén rendhagyó módon, virtuálisan rendeznek meg november 19-én és 20-án. Az érdeklődők a Fix TV közvetítésével, valamint online streaming segítségével követhetik a programot a rendezvény honlapján történt egyszerű regisztráció után.   

A fenti videóra kattintva a tavalyi rendezvény összefoglalóját láthatják. Az idén minden kicsit más lesz, hiszen nézők nélkül tartják meg az előadásokat és a beszélgetéseket.

Az idei fő téma az innováció, amely sok cég életében elengedhetetlen a vírus okozta válsághelyzet kezeléséhez. A programban tippek, előadások és pódiumbeszélgetések szerepelnek ismert vállalkozók és állami szervezetek részvételével. Az ingyenes üzleti show előadója lesz többek között Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója és a Michelin-csillagos Costes étterem tulajdonosa és Patai Zoltán, a Netpincér ügyvezetője. Előadást tart Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, és olyan ismert cégek első emberei is, mint az Oázis Kertészet, a Ravak, a Panyolai Pálinka, a Teqball vagy a Food Universum.

Nagyon fontos a rugalmasság a vállalkozóknak most, amikor minden a változásról szól. Szeretnénk biztos pont lenni számukra, ezért fontosnak tartottuk, hogy csak olyan témákról essen szó az idei Fiatal Vállalkozók Hetén, amely érdemi segítséget nyújt ebben az időszakban, és segít fókuszált gondolkodással átlendülni a nehéz időszakon

– hangsúlyozta Kovács Patrik, a Fivosz elnöke.

A program idei támogatója a Magyar Divat és Design Ügynökség, ők egyebek mellett az aktuális pályázati lehetőségekről tartanak kerekasztal-beszélgetést. Bata-Jakab Zsófia pedig azoknak ad majd ötleteket, akik a kreatíviparban szeretnének vállalkozást indítani. A műsorvezető mindkét nap Gundel Takács Gábor lesz.