Ötmilliárdból fejleszt a Jász-Plasztik

2020.11.17. 11:41

A Jász-Plasztik Kft. ötmilliárd forintos támogatáshoz jutott a kormány által létrehozott nagyvállalati beruházási támogatási program keretéből, amely egy úgynevezett munkahelymegőrző beruházás – adta hírül az MTI. 

A jászberényi székhelyű cég most elkészült 4,8 milliárd forintos fejlesztéséhez a kormány 1,9 milliárd forint támogatást adott – tájékoztatott róla Kasza Lajos, a cég ügyvezetője a projekt bemutatásakor. A vállalat telephelyén Jászberényben, illetve Nagyrédén és Nyíregyházán a megvalósult eszközbeszerzés lehetővé teszi, hogy munkahelyei számát megőrizze a cég a jövőben.

A programról a pénzügyminiszter, Varga Mihály elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból való kilábalás kulcsa a beruházások támogatása, ezért a kormány jól döntött, amikor öt évvel ezelőtt életre hívta nagyvállalati beruházási támogatási programot. Ezenfelül arról is beszélt a pénzügyminiszter, hogy a korábbi ilyen fejlesztések hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar gazdaság jóval ellenállóbbnak bizonyult a járvány miatt kialakult válság hatásaival szemben.

Kapcsolódó

Megvan, kik építhetik a 150 milliárdos stadiont

A konzorciummal már le is szerződött a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.