Szijjártó: Harmadával nőtt a kereskedelmi forgalom Indonéziával

2020.11.18. 06:15

A koronavírus-fertőzés miatt tizennegyedik napja karanténban tartózkodó Szijjártó Péter videókonferencia segítségével szólalt fel egy online fórumon, ahol kedden hivatalosan is elindították a magyar és indonéz vállalatoknak szóló  https://www.hunindotech.id/ oldalt.

Bevezetőjében Szijjártó Péter külügyminiszter kiemelte, hogy tíz év alatt Magyarország kereskedelmi forgalma Indonéziában 29 százalékkal nőtt. A külügyminiszter gratulált, hogy Indonéziát az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagjává választották.

Kiemelte, hogy eddigi tapasztalatukkal magyar cégek segítették az indonéz vízgazdálkodási vállalatokat, valamint, hogy a magyar kormány ötvenről százra emelte a magyar felsőoktatási ösztöndíjban részesülő indonéz hallgatók számát. Szíjjártó Péter előrevetítette, hogy a magyart telekommunikációs cégek tapasztalata segítséget tud nyújtani jövőbeni indonéz partnereiknek.

Hozzátette: az Eximbank anyagi eszközökkel is segíteni fogja az indonéz kapcsolatokat kiépíteni kívánó magyar vállalkozásokat.

Retno Marsudi indonéz külügyminiszter bejelentkezésében kiemelte, hogy a világjárvány a kihívások mellett lehetőségeket is teremt a digitális technológiától való függőség növekedésével.

Kapcsolódó

Szijjártó Péter: Megálljt kell parancsolni a keresztényekkel szembeni agressziónak

A miniszter kiemelte: a kereszténység közösségépítő erejére most nagyobb szükség van, mint valaha.