Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

Alig egy hetük maradt az autósoknak a biztosítások megújítására

2020.11.23. 13:30

Az autósok 35–40 százaléka a határidő előtti utolsó héten dönt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződésének felbontásáról, ennek alapján december 1-jéig még mintegy 40 ezer szerződésváltásra kerülhet sor – közölte a Netisk.hu online biztosításközvetítő portál saját adatai alapján hétfőn az MTI-vel.

Alig több mint egy hete maradt az év végi évfordulós kgfb-vel rendelkező autósoknak arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e jelenlegi biztosítójuk ajánlatát a következő éves időszakra, vagy inkább szerződést váltanak – hívta fel a figyelmet a bizosításközvetítő.

Kapcsolódó

Indokolatlannak tartja a gépjármű-biztosítás 20 százalékos emelését a Magyar Autóklub

Kovács Kázmér elnök szerint a gépjármű-felelősségbiztosítás 2021. évi díjainak megállapításakor a vírushelyzettel is kéne számolni.

A biztosítók átlagosan 8,3 százalékos díjemelésről értesítették ügyfeleiket. Az olcsóbb ajánlatok vonzóbbnak bizonyultak a szerződésváltás során, így átlagosan 5300 forintot takarítottak meg az új szerződés révén az ügyfelek. Azoknál az autósoknál, akik két-három éve nem ellenőrizték év végi díjaikat, nem ritka a 10 ezer forint feletti megtakarítás sem. Az új szerződések átlagdíjának mértéke eddig 26 500 forint körül mozog – számolt be a Netrisk.hu.

Marschalek Péter, a Netrisk-csoport kereskedelmi igazgatója közleményében azt nyilatkozta, hogy a 8 százalék körüli átlagos díjemelés jelentős eltéréseket takar, van olyan biztosító, amelynek megajánlott díjai átlagosan a tavalyi szinten állnak, de van olyan is, amelyik átlagosan 22 százalékot emelt.