Újra a Főtaxi nyerte a Budapest Airport taxis személyszállítási tenderét

2020.11.24. 10:39 Módosítva: 2020.11.24. 13:15

Újabb öt évig a Főtaxi a Budapest Airport hivatalos taxitársasága, miután harmadszor is elnyerték a repülőtér-üzemeltető személyszállítási tenderét. 

A folytatódó együttműködés keretében a Főtaxi számos fejlesztést tervez a repülőtéren. Az elektromos töltőfejek számát megnégyszerezik, így a tervek szerint egyszerre akár 18 elektromos autó töltésére is lesz lehetőség, ezen túlmenően pedig az ügyfelek kiszolgálásának minőségét emelő digitális fejlesztéseken is dolgoznak. A töltő-infrastruktúra fejlesztése azért különösen fontos, mert a Főtaxi rendelkezik a hazai taxiszolgáltatók között a legnagyobb elektromosautó-flottával, amely ráadásul – a taxis partnereknek nyújtott kedvezményeknek és ingyenes töltési lehetőségnek köszönhetően – folyamatosan növekszik.

A jelentős elektromosautó-flotta fontos felajánlás, hiszen a fenntartható és környezetbarát működés kulcsfontosságú fókuszterület a Budapest Airport számára

– emelte ki Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója.

A Főtaxi elektromosautó-flottájának és a kapcsolódó infrastruktúrájának fejlesztése része annak a 2019-ben elindított, Zöldút elnevezésű komplex fenntarthatósági programnak, amelynek keretében a társaság papírmentessé tette a taxikban használt terminálokat, és évente a flotta még hagyományos üzemanyaggal futó autóinak számával megegyező fa elültetését vállalta. 

Bár a járványhelyzet miatt a turizmus és különösen a repülőtéri fuvarszám az elmúlt időszakban minimálisra csökkent, bizakodunk, hogy a jövő év második felére az utasforgalom is visszatérhet a megszokott kerékvágásba

– jelentette ki Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója, aki szerint az új megállapodás a vírushelyzet gazdasági hatásaitól különösen sújtott taxisok számára a járvány elmúltával a piacon egyedülállóan biztos munkát és jól kalkulálható bevételi forrást jelenthet.